Mijn beste 12 geheime tips en tricks om goedkope vliegtickets te vinden.

/ by

ticket 300x235 - Mijn beste 12 geheime tips en tricks om goedkope vliegtickets te vinden.

Vliegtickets vergelijken en zo de goedkoopste deal scoren dat deed je waarschijnlijk al. Maar er zijn nog meer manieren om goedkope vliegtickets te krijgen en om de beste low-cost vluchten te vinden.

Daarom onthul ik je mijn 12 beste geheime tips en tricks, persoonlijk getest door een budgetreiziger als ik, om goedkoop op reis te kunnen gaan.

 

 

1. Bespaar geld door op het juiste moment te boeken.

Om een goede deal te krijgen, boekte je enkele jaren geleden super last-minute omdat luchtvaartmaatschappijen graag hun legen stoelen wouden verkopen.

Tegenwoordig zijn er zoveel budget maatschappijen en zakenreizigers die bereid zijn om op het laatste moment veel te betalen, dat dat helaas niet meer van toepassing is.

Daarom raad ik je aan om ver vooruit te boeken. Als je namelijk ver vooruit boekt dan krijg je vaak vroegboekkorting erbij.

Het is daarom verstandiger om vroeg te boeken dan te wachten op de last minutes. Soms dalen de prijzen op het laatste moment,

maar soms stijgt de prijs ook voor vertrek juist weer voor tientallen of zelfs honderden euro’s meer.

Volgens de Nederlandse Consumentenbond kun het beste op een dinsdag je vliegticket reserveren.

In het weekend boeken de meeste mensen, waardoor de prijzen voor zonvakanties omhooggaan.

Vergelijkingssite www.skyscanner.nl laat goedkopere alternatieven zien op andere dagen.

”Wat ook wel handig is om te onthouden: Voor vliegtickets naar bestemmingen die ook zakelijke reizigers trekken is de maandagochtend populair, en dus duurder.”

 

2. Vermijd het hoogseizoen.

Wacht niet tot al je familie en vrienden hun vakantie al hebben uitgestippeld. Zodat er voor jou maar weinig keuzes overblijft.

Des de flexibeler je bent, des te goedkoper je vakantie.

Flexibele prijzen zijn bij vliegtickets heel gewoon. Maar ook bij hotelkamers en pakketreizen wisselen de prijzen.

De kosten zijn namelijk afgestemd op de vraag, en die kunnen van dag tot dag verschillen. Een heel bekend voorbeeld is dat reizen veel goedkoper is buiten de schoolvakanties.

Vermijd het hoogseizoen dus, als het mogelijk is in jouw situatie. Maar ook bij feestdagen en festivals kunnen de prijzen flink stijgen.

 

 

3. Gebruik je creditcard regelmatig.

Als je je creditcard vaak gebruikt, is het je aangeraden om voor een luchtvaartmaatschappij te gaan die je beloont met Airmiles die je weer kunt gebruiken om vliegtickets te kunnen kopen voor in de toekomst.

ticket 1 300x200 - Mijn beste 12 geheime tips en tricks om goedkope vliegtickets te vinden.

Deze manier van je creditcard gebruiken is heel handig om de kosten op duren lange afstandsreizen te verlagen.

Meestal behoren deze soort creditcards bij een frequent flyer-programma en des de meer je besteedt des de meer punten je krijgt.

De beste manier om deze punten te sparen is door je creditcard regelmatig te gebruiken door bijvoorbeeld dagelijkse aankopen te doen boodschappen benzine tanken (zonder een schuld op te bouwen ofcourse).

Zorg er wel voor dat je je creditcard kosten iedere maand aflost, zodat je geen rente hoeft te betalen.

 

 

4. Schrijf je in voor nieuwsbrieven.

Last minute-deals zijn voor sommige moeilijk te vinden, maar ze zijn er wel degelijk.

Kijk daarom eens even rond op de websites van een aantal budget luchtvaartmaatschappijen en schrijf je in voor hun nieuwsbrieven.

Binnen een korte tijd krijg je berichten met vliegticketsales, nieuwe routes met speciale introductieprijzen en het belangrijkste van allemaal: lagere tarieven voor last-minutes vluchten.

Let daarom vooral op de dinsdagmiddag! Rond die dag weten de meeste luchtvaartmaatschappijen al of de weekendvluchten volgeboekt zijn.

Als er dan nog veel legen stoelen over zijn, dan zullen ze vaak een lager tarief gaan aanbieden via sociale media of de nieuwsbrieven.

Je kunt je ook gaan inschrijven bij skyscanners op skyscanners.nl voor nieuwsbrieven en goeie deals.

 

 

5. Koop een enkele reis naar je bestemming en terug bij verschillende airlines.

Soms kan het goedkoper uitvallen om je retourvlucht niet bij één luchtvaartmaatschappij te halen maar door twee enkele reizen te kopen bij twee verschillende airlines.

Je reist dan bijvoorbeeld van Schiphol naar New York met de KLM. En als je terug wil boek je je enkele reis weer terug met Air France.

Deze manier van reizen geeft je veel meer flexibiliteit, vooral omdat je dan zelf kunt bepalen wanneer je terug wil. En je kunt kiezen om vanuit een andere goedkopere maatschappij terug te vliegen.

 

 

6. Zoek datum die flexibel is.

ticket 300x225 - Mijn beste 12 geheime tips en tricks om goedkope vliegtickets te vinden.

Vliegticketprijzen kunnen per dag heel veel verschillen daarom raad ik je aan om te zoeken naar een flexibele data voor heen- en terug.

Kies daarom (als je niet persé terug moet op een specifieke datum), voor een hele ruime reisperiode zodat je meer opties hebt.

Zoek dus binnen meer dan week, maand of zelfs een jaar.

 

 

7. Pas op voor extra toeslagen.

Wees je ervan bewust dat steeds meer luchtvaartmaatschappijen extra toeslagen bereken voor van alles, zelfs de kleine wijzigingen.

Denk bijvoorbeeld aan je bagage, het kiezen van een stoel en de extra beenruimte. Deze extra keuzenmogelijkheden kunnen de prijs van de vliegtickets flink opschroeven.

”Zorg er daarom voor dat je nooit buiten de gestelde afmetingen en gewicht gaat van je handbagage, dat de luchtvaartmaatschappijen hebben aangegeven.“

 

 

8. Ga voor een ’open jaw’ ticket.

Wat zijn open jaw vliegtickets? Open jaw vliegtickets zijn tickets waar je vanaf of naar een andere vliegveld terugvliegt.

Bijvoorbeeld van Schiphol naar Londen en van Londen naar Lelystad Airport. Of van Eindhoven naar Praag en van Budapest weer naar Eindhoven.

Dit soort vluchten kunnen voordeliger uitpakken voor je dan een normaal retour. En zeker als je een typen bent die graag van rondreizen houdt op je bestemmening.

Dan zijn Open Jaw vliegtickets veel voordeliger voor je.

 

 

8. Probeer de 24 uurs regel eens.

ticket 1 300x186 - Mijn beste 12 geheime tips en tricks om goedkope vliegtickets te vinden.

Sommige Airlines geven je een refund gratis als je binnen een dag je vlucht annuleert. Hou er daarom rekening mee dat je het tarief van jouw vlucht goed in de gaten houd met een prijsalarm.

Als de kosten voor jouw vlucht flink gedaald is, cancel dan jouw geboekte vlucht en boek een nieuwe.

Dit kan je heel wat geld besparen.

Controleer wel goed of de maatschappij waar je geboekt hebt deze 24 uurs regel hanteert, anders kan het wel zo zijn dat je veel meer geld kwijt bent.

 

9.Stel een prijs alarm in.

Maak een prijs alert aan voor je bestemming. Dit kun je bij verschillende sites doen zoals WeFlyCheap.nl of skyscanner.

Het vinden van goedkopen tickets word hierdoor heel simpel. Het prijs alarm kun je instemmen op jouw reiswensen zodat je altijd de passende tickets vindt.

Of je kan de app Hopper downloaden, deze app laat je precies zien wat de prijs gaat doen en wanneer je uiterlijk je ticket moet gaan boeken. Dit kan super handig zijn!

 

10.Maak gebruik van kortingscodes.

vlucht tickets 300x300 - Mijn beste 12 geheime tips en tricks om goedkope vliegtickets te vinden.

 

 

 

 

Kortingscodes zijn overal wel te vinden. Niet alleen voor webshops maar ook voor vliegtickets. Als je van plan bent om een vliegticket te gaan kopen, Google dan nog even naar kortingscodes.

Ik weet zelf dat vliegtickets.nl en wtc.nl meestal kortingscodes beschikbaar hebben staan. De nieuwere tickets verschijnen meestal direct in je zoekresultaten als je even Google.

Typ gewoon heel simpel in ”kortingcodes vliegticket.nl” en je komt ze vanzelf tegen. 

 

11. Kies voor een pakket met vlucht en hotel erbij.

Als je meer een backpack type bent dat klinkt dit niet heel aantrekkelijk. Maar ben je meer iemand die gewoon op de zelfde plek wilt blijven je gehele vakantie.

Kies dan voor een (vlucht + hotel) of met transfer of autoverhuur pakket erbij. Dit kan je heel wat euro’s schelen.

De reisorganisaties waar je goedkoop reizen kunt boeken zijn bijvoorbeeld:

Bij deze websites kun je van alles vinden van zonvakanties tot weekendjes weg. Ik ben zelf met Corendon gegaan in de zomer van 2018 naar het Griekse eiland Kos.

Voor €417 had ik een vakantie van 8 dagen in een drie sterren hotel met vlucht en transfer naar het hotel en terug.

Een betere deal kon ik niet krijgen👌

 

12. Boek goedkopere tickets met 1 of 2 stops.

Het is misschien minder leuk om langer onderweg te zijn. Maar 1 of meerdere stops extra kan je je vliegtickets stukken goedkoper maken.

Je wilt bijvoorbeeld naar Rio de janeiro airport. Dan kan het je al heel wat geld schelen om eerst een stop te houden in Madrid in plaats van gelijk rechtstreeks te gaan.

vlucht tickets 300x200 - Mijn beste 12 geheime tips en tricks om goedkope vliegtickets te vinden.

 

Dit waren mijn beste 12 tips en tricks ik hoop dat ik je hiermee verder geholpen heb.

wil je niet alleen goedkopen tickets maar ook goedkopere stoelen blijven houden met de juiste comfort erbij.

Klik dan de link hier onderen en ontdek de SPACERSEAT.✈

Lees Review

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2 thoughts on “Mijn beste 12 geheime tips en tricks om goedkope vliegtickets te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *